Arad: Ministrul Muncii, Marius Budăi: ordin pentru eliberarea certificatelor permanente de invaliditate

Persoanele care au suferit amputații sau s-au născut fără vreun membru ori sunt insulino-dependete vor beneficia de certificate de handicap permanente, a declarat, joi, la Arad, Ministrul Muncii și Justiției Sociale, Marius Constantin Budăi.

„Sunt lucrător în domeniul social din 1995 şi am auzit foarte multe discuţii despre persoane prezentate la comisiile care fac încadrarea în grad de handicap. Am luat decizia, cu aprobarea doamnei prim-ministru şi a preşedintelui Camerei, preşedintele partidului, Liviu Dragnea, (…) deoarece am considerat normal ca aceste persoane care suferă amputaţii, ori care s-au născut fără un anumit membru, să le încadrăm în grad de handicap cu certificat de valabilitate permanent”, a declarat ministrul Muncii. Am solicitat medicilor din Comisia superioară ca, până luni, să îmi prezinte o situaţie. Din analiza pe care am făcut-o, mi-aş dori ca în acest ordin să fie cuprinse şi persoanele care au diabet şi sunt insulino-dependente, pentru că, ştim cu toţii, cel puţin eu nu am auzit ca vreuna să-şi revină… Consider că trebuie să venim în întâmpinarea acestor cetăţeni care au nevoie de sprijinul nostru”, a mai declarat ministrul Marius Budăi.

„Actul normativ va permite ca aceste persoane, ‘în funcţie de agravarea sau nu a situaţiei, să se prezinte ulterior din proprie iniţiativă la comisie şi să solicite reevaluarea pentru încadrarea într-un grad superior şi eventual acordarea unui însoţitor”, a mai declarat ministrul Marius Constantin Budăi.

Ministrul Muncii a fost joi, la Arad, pentru discuta cu primarii despre plata însoțitorilor și a asistenților personali. De asmenea, Marius Budăi s-a întâlnit și cu oamenii de afaceri din oraș.