Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, joi, la Arad, referindu-se la cazul descoperit la Clinica de Hematologie de la Craiova, că poate „înţelege situaţiile în care spitalele nu au efectuat investiţii”, dar nu poate înţelege „mizeria din unele unităţi”, astfel că va continua controalele inopinate.

Ministrul a spus că nu a suspendat activitatea de la Craiova pentru că acolo „este singura clinică de hematologie din Oltenia şi ar fi însemnat ca toţi pacienţii acelei clinici să meargă la Bucureşti”.

„Pe de altă parte, au primit un termen de rezolvare a neconformităţilor majore, termen de o lună. Eu nu cred în declaraţiile celor de la spital, că totul este bine, perfect, că ‘noi facem curăţenie, dar avem planuri’. Am propus, am discutat cu autorităţile locale, cu primarul Craiovei, şi am propus demiterea directorului de îngrijiri, şi nu în calitate de Acar Păun, ci în calitate de responsabil pentru ce s-a întâmplat acolo. (…) Toţi trebuie să avem toleranţă zero la mizerie. Pot să înţeleg că există spaţii vechi, că există spaţii nerenovate, dar nu pot să înţeleg mizeria. Eu vă asigur că personal voi continua acele controale inopinate şi nu ca un exerciţiu de imagine. Văd că iese la iveală cu adevărat ceea ce am spus şi eu că am văzut în Ploieşti şi în Târgu Jiu”, a mai declarat ministrul Sorina Pintea.

Sorina Pintea a spus că Ministerul Sănătăţii a aprobat controale încrucişate, în sensul că inspectori dintr-un judeţ merg în alt judeţ şi verifică.

„Aţi rămâne surprinşi ce proces-verbal am avut de la Spitalul Ploieşti, de la inspectorii din Braşov. Nu au descoperit nimic, totul era perfect. Pe de altă parte, inspectorii din Sibiu au dat o grămadă de amenzi la Braşov. Vom începe şi reevaluarea inspectorilor noştri. Sunt curioasă cine a fost la Craiova, la Hematologie, şi ce proces-verbal avem”, a mai declarat ministrul Sorina Pintea.