Arad: Modernizarea unui drum important care leagă județele Arad și Timiș, finalizată în cursul lunii iunie

Modernizarea drumului județean Neudorf-limită de județ Timiș va fi finalizată în cursul lunii iunie, a anunțat, miercuri, Consiliul Județean, care administrează șoseaua.

 

Drumul face legătura între Valea Mureșului și județul Timiș, sunt aproape finalizate, iar cu câteva luni în urmă, era catalogat ca fiind unul dintre cele mai degradate drumuri din judeţ.

Conform vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Arad, Sergiu Bîlcea, care a fost miercuri pe teren să verifice mersul lucrărilor, „Guvernul nu a dorit să finanţeze refacerea acestui drum, de aceea l-am modernizat din fondurile Consiliului Judeţean. Acum se toarnă ultimul strat de asfalt”.

„Ne bucurăm că lucrările evoluează în ritm bun şi drumul va fi gata în luna iunie, pentru că este o rută importantă, care face legătura între zona de sud a judeţului Arad şi judeţul Timiş. Am reuşit să ne ţinem de cuvânt faţă de locuitorii din Lipova, Zăbrani şi toată zona, pentru care acest drum este foarte util. Avem o strategie clară de reabilitare a drumurilor şi vom avea lucrări în tot judeţul”, a mai declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad, Sergiu Bîlcea.

Drumul va fi modernizat pe o lungime de 6,1 km, costul lucrării fiind de 5.787.595 lei, bani din bugetul Consiliului Județean Arad.

Consiliul Județean Arad administrează circa 1.200 de km de drumuri, din care și-a propus ca în acest mandat să modernizeze circa 300 de km.