Pompierii temerari din Harghita, care au pornit pe Mureș, cu plute confecționate din circa 3.000 de flacoane din plastic, au trecut, în weekend, prin județul Arad.

Dupăce au parcus mai bine de 500 de km, pompierii temerari au fost primiți decătre colegii lor din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, la Port Artur și au fost găzduiți la Detașamentul Arad din cadrul ISU ARAD.

Pe data de 1 aprilie, 8 salvatori din cadrul Detașamentului de Pompieri Gheorgheni al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Harghita au pornit pe râul Mureș, într-o inedită expediție pentru a marca drumul liniștit și tihnit al Mureșului, de la izvoare și până la vărsare. S-au îmbarcat în localitatea Remetea, după ce, în prealabil, au fost la Izvorul Mureșului, de unde au luat câteva sticle cu apă pură de izvor, pe care le vor dărui colegilor pompieri din Szeged (Ungaria).

Deoarece pompierii militari și-au propus să tragă un semnal de alarmă în ceea ce privește poluarea mediului înconjurător, așa că și-au construit plutele, utilizând în jur de 3.000 de flacoane din plastic. Comunitatea din municipiul Gheorgheni, la solicitarea și cu sprijinul Primăriei, a ajutat la colectarea acestora, contribuind, astfel, la responsabilizarea socială în ceea ce privește reducerea poluării mediului înconjurător generată de activitatea umană.

 

Cei 8 temerari

Respectul față de locul în care trăiesc, asigurarea unui mediu sănătos pentru generațiile viitoare, prin păstrarea nepoluată a apelor și reciclarea corespunzătoare a deșeurilor, sunt elementele definitorii pe care vor să le transmită prin demersul lor: mr. Coșarcă Gavril, plt.adj.șef Casian Alexandru-Adamache, plt.maj. Szabo Zoltan, plt.maj. Urzică Claudiu, plt.maj. Czirjak Csaba, plt.adj. Cantea Dan-Marian, plt.maj. Platon Liviu-Vasile și plt.maj. Mircea Adrian.

Mureșul are 789 km

Mureșul este un râu transfrontalier între România și Ungaria. Este cel mai mare afluent al Tisei, care este principalul afluent al Fluviului Dunărea. Având o lungime de 789 km, din care 761 km pe teritoriul României, se varsă în Tisa, la Szeged. El izvorăște din Masivul Hășmașul Mare și traversează județele Harghita, Mureș, Alba, Hunedoara, Arad și Timiș.

Sursa foto: Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad