Arad: O asistentă din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad ar fi furat medicamentele bolnavilor de TBC. „Mai dă-i în p…. pe pacienți”

Caz revoltător la Arad. Una dintre asistentele din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad ar fi furat 74 de flacoane dintr-un medicament folosit în tratamentul mai multor bolnavi de turbeculoză.

Conducerea spitalului i-a aplicat asistentei o reținere de 10 la sută din salariu pe 3 luni și a sesizat poliția, iar ancheta ar putea fi preluata chiar de Parchetul General.

Furtul a fost descoperit când asistenta șefă, care urma să administreze tratamentul bolnavilor, a constatat că nu în dulap mai exista nicio fiolă de AMICOZIT.

„Nu, nu mi-a fost teamă și chiar sunt mândră de ceea ce am făcut și vreau să fie un exemplu pentru sistemul sanitar. Cred că ar fi cazul să se facă dreptate. Mai departe, când mergem în spital, să știm ceea ce primim. Deci, eu sunt mândră de ceea ce am făcut. Știu că multă lume mă condamnă pentru că așa este la noi, că nu, că suntem colege, că nu ar fi trebuit, că nu, nu știu ce, dar nu. Am fost de serviciu, nu am găsit niciun flacon de AMICOZIT. Colega mea care a sustras medicamentele, nu vă spun, că mi-e jenă, ce expresie a folosit colega mea… a zis: mai dă-i în p…. pe pacienți. Deci, mi-a fost jenă, mie mi-a fost rușine, mi-a fost rușine de sistemul sanitar, mi-a fost rușinecă lucrez de 46 de ani în sistemul sanitar, mi-a fost rușine de atitudinea colegei. Așa ceva nu există. Este pacientul, este dreptul pacientului… nu putem să-i luăm bruma de speranță, acești oameni care sunt bolnavi. Ar fi putut ca să fie mama mea, ar fi putut ca să fie copilul altcuiva, ar fi putut ca să fie cineva din familie. Cred că ceea ce s-a întâmplat a fost… nu am cuvinte de calificat”, a declarat asistenta-șefă care a constatat și reclamat furtul.

Fiolele sunt folosite pentru tratarea unor infecții grave, inclusiv cea cu un streptococ sau septicemie.

Asistena suspectă și-a recunoscut fapta și a înapoiat 14 dintre cele 74 de flacoane furate. A refuzat să declare în fața comisiei de disciplină pentru cine le-a furat, dar femeia lucrează și la cabinetul privat al unei doctorițe din spitalul județean.

O fiolă din medicamentul furat costă 10 lei, dar în tratement e nevoie de câte una pe zi timp de 5 luni.

Cu câțiva ani in urmă, Spitalul Județean din Arad a fost în centrul unui alt mare scandal… atunci o doctoriță de la psihiatrie a fost acuzată că folosea pacienții pe post de cobai.