Arad: O femeie a murit și 3 persoane grav rănite, printre care 2 copii, după ce tatăl lor a condus mașina în stare de ebritate

O femeie de 36 de ani şi-a pierdut viaţa, iar alte trei persoane, între care doi copii de 3 și 6 ani, au fost rănite grav, după ce autoturismul în care se aflau, condus de un şofer aflat sub influenţa alcoolului, a lovit violent zidul unei case, după ce a distrus un gard de pe marginea DN7, în judeţul Arad.

Accidentul a avut loc în cursul nopții de sâmbătă către duminică, pe raza localităţii arădene Odvoş (DN 7), într-o curbă periculoasă, unde şoferul a pierdut controlul volanului pe fondul vitezei excesive şi al consumului de alcool.

Conform purtătorului decuvânt al Poliției Arad, Claudia Iuga, „un bărbat de 44 de ani din Arad a condus un autoturism pe DN 7, dinspre Deva înspre Arad, pe raza localităţi Odvoş, iar într-o curbă periculoasă la stânga, din cauza consumului de alcool (0,84 mg./l. alcool pur în aerul exiprat) şi a vitezei excesive şi neadaptate condiţiilor de drum (carosabil umed şi ploaie), a pierdut controlul asupra autoturismului şi a ieşit de pe partea carosabilă, oprindu-se într-un imobil de pe marginea drumului. În urma evenimentului a rezultat decesul pasagerei din faţă, în vârstă de 36 de ani, rănirea conducătorului auto şi a doi minori, de 3 şi 6 ani”.

Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad, George Pleşca, la accident au intervenit un echipaj de descarcerare, două unităţi SMURD şi un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean.

„În momentul sosirii echipajelor de intervenţie, au găsit patru victime, doi adulţi încarceraţi şi doi minori, aceştia din urmă fiind scoşi din maşină de localnici. Cei doi adulţi, bărbat şi femeie, au fost extraşi din maşină, din păcate femeia, inconştientă, în stop cardio-respirator, nu a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarată decedată”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, George Pleşca.

Poliţiştii fac cercetări pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

Sursa foto: Inspectorarul pentru Situații de Urgență Arad