O femeie din judeţul Arad a născut în ambulanţă, chiar la poarta maternităţii, după un drum de aproximativ 25 de kilometri cu autospeciala, în care contracţiile erau dese şi i „s-a rupt apa”, copilul fiind sănătos.

Potrivit reprezentanţilor Serviciului de Ambulanţă Judeţean Arad, sarcina era la termen, iar femeia, în vârstă de 32 de ani, mai are cinci copii.

„Având în vedere cele cinci naşteri anterioare, travaliul a fost mai rapid, iar mămica nu a apreciat corect când trebuie să sune după ambulanţă”, a declarat, pentru AGERPRES, medicul Mircea Merea.

Medicii au preluat-o pe gravidă de acasă, din comuna Dorobanţi, aflată la aproximativ 25 de kilometri de maternitatea din municipiul Arad. Contracţiile erau la trei minute, iar copilul a venit pe lume chiar când ambulanţa a intrat pe poarta spitalului.

„La intrare în Spitalul Matern, gravida a născut în ambulanţă un nou-născut de sex masculin de aproximativ 3 kilograme. Naşterea a decurs fără probleme, atât mămica, cât şi copilul fiind predaţi personalului din spital”, a mai spus Mircea Merea

Sursa: Realitatea de Arad