Arad: O mare horă a unirii, cu sute de persoane, și cca 35.000 de lei, adunați la concertul caritabil al Arhiepiscopiei Aradului pentru secția Pediatrie 2 din cadrul Spitalului Județean

Câteva sute de persoane s-au prins într-o mare horă a unirii, în cadrul concertului caritabil „Din dragoste pentru copii” pe care Arhiepiscopia Aradului l-a organizat, miercuri seara, la Filarmonica de Stat din Arad pentru a ajuta la reabilitarea Secției Pediatrie 2 dincadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, informează pagina de internet a Arhiepiscopiei Aradului, arhiepiscopiaaradului.ro.

Dărnicia participanților a fost pe măsura momentului. Din donaţiile celor prezenţi s-a adunat suma de 34.774 lei şi 40 Euro, mai scrie arhiepiscopiaaradului.ro.

Concertul caritabil a a fost organizat în contextul „Anului omagial al pastorației părinților și copiilor” și „Anul comemorativ al filantropilor ortodocși români” – 2020, în Patriarhia Română, dar și cu prilejul aniversării Zilei Unirii Principatelor Române (24 ianuarie 1859).

Programul concertului a conținut piese muzicale bisericești și patriotice interpretate de Corul de copii „Românașii” (Dirijor Marius Lăscoiu), Corul de copii „Bobocul” al Liceului de Arte „Sabin Drăgoi” (Dirijor Corina Teuca), Corul „Sfântul Ioan Damaschin” (Dirijor Pr. Gabriel Streulea), Orchestra „Rapsodia Arad” (Coordonator Maestru Vasile Rus), precum și invitații Preot Marius Ciprian Pop, Petrică Pașca (taragot) și Cristian Duță (vioară).

În decembrie, Arhiepiscopia Aradului a mai organizat un concert caritabil pentru secția de psihiatrie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, ocazie cu care s-a adunat suma de cca 40.000 lei.