Arad: Palatul Copiilor din Arad trebuie să își caute alt sediu, după ce Ministerul Educației nu îi mai dă bani de chirie. Ministerul nu a reușit să termine sediul Palatului de câțiva ani

Palatul Copiilor trebuie să se mute dinclădirea din centrul municipiului Arad în care se află de ani de zile, dupăce Ministerul Educației a anunțat că nu va mai acorda bani pentru plata chiriei. Clădirea este retrocedată de ani de zile, iar Palatul achită luna o sumă de bani.

Conducerea Inspectoratului Școlar Arad spune că Palatul din Arad este singurul din țară care se mai află în clădiri cu chirie, celelalte județe rezolvându-și această problemă.

În aceste condiții, Palatul Copiilor are la dispoziție 7 zile ca să își găsească un nou sediu. Sunt luate în calcul mutarea în mall-ul aflat la ieșirea din Arad către Nădlac (Galleria Mall) sau în unele clădiri școlare din oraș.

Primăria spune că nu are clădiri adecvate în acest moment și nici nu poate plăti chiria pentru că instituția nu este în subordinea asa, deși municipalitatea a cerut de mai mulți ani să primească Palatul Copiilor în adminstrare.

Conform șefului Inspectoratului Școlar Arad, prof. Anca Stoenescu, chiria lunară se ridică la 12.000 lei, la care se adaugă întrenținerea. În aceste condiții, cheltuielile ajung și la 30.000 lei lunar. Ministerul preferă să aloce acești bani pentru continuarea investiției în noul sediu al Palatului Copiilor, aflat lângă Inspectoratul Școlar.

Investiția este în întârziere, după ce construcția este începută de mai mulți ani, însă Ministerul Educației nu a reușit să o și finalizeze.