Arad: Peste 1.300 de elevi au descoprit misterele bibliotecii. Ce au făcut cei mici

Peste 1.300 de elevi au participat, în aceste zile, la săptămâna Școala Alfel, care a avut loc la Biblioteca Județeană A.D.Xenopol din Arad.

Copiii de la școlile din municipiu precum și din unități din județ au ascultat povești tradiționale religioase despre viața lui Iisus, dar și clasice ale marilor scriitori din literatura universală. De asemenea au audiat și recitat poezii sau texte literare potrivite vârstei lor. Alții au vizionat filme, clasice sau moderne despre cărți („The fantastic flying books”, un scurt metraj câștigător de Oscar, realizat de William Joyce) au răsfoit și citit minunate cărți, au făcut cunoștință cu munca din bibliotecă.

Un success deosebit l-au avut jocurile interactive precum au fost: Povestitorul zilei, Scaunele muzicale, Vânătoarea de cărți, Trenul.

Copiii au aflat cine este patronul spiritual al bibliotecii și au învățat cum se așează un volum în bibliotecă și cum se recondiționează o carte. S-au evocat și câteva sărbători legate de carte, scriitori și bibliotecă: cum ar fi „Ziua internațională a cărții și a dreptului de autor”, „Săptămâna națională a bibliotecilor” și „Ziua bibliotecarului”.