Arad: Peste 14 milioane de lei pentru șomajul tehnic din Arad, doar într-o săptămână

Peste 2.000 de firme din judeţul Arad au depus dosare pentru şomaj tehnic pentru angajaţi, în prima săptămână a lunii mai, iar pentru 11.000 de persoane s-au făcut deja plăţile aferente lunii aprilie, suma totală depăşind 14 milioane de lei, mai mult decât în toată luna aprilie, când s-a plătit 9,5 milioane de lei.

Suma ce va fi plătită în această lună va fi însă mult mai mare decât în luna anterioară, când s-au făcut plăţi doar pentru câteva zile lucrătoare din martie, respectiv pentru perioada de după declararea stării de urgenţă. Acum se va plăti pentru o lună întreagă.

Directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Arad, Marinel Henteş, a declarat vineri că în şase zile lucrătoare care au trecut din luna mai, au fost depuse cu 50% mai multe multe dosare de şomaj tehnic decât în toată luna aprilie.

Şeful AJOFM Arad îşi menţine estimarea făcută luna trecută, conform căreia în luna mai vor fi depuse dosare de şomaj tehnic pentru 28.000 – 30.000 de salariaţi, adică dublu faţă de luna anterioară.

Majoritatea angajaţilor beneficiari de şomaj tehnic din Arad sunt din fabrici din domeniul automotive şi textile, din IMM-uri şi din industria HORECA.