Arad: Peste 2.000 de materiale pirotehnice, confiscate de către polițiști în ultimele ore

Peste 2.000 demateriale pirotehnice au fost confiscate decătre polițiștii din Arad în cadrul acțiunii „Foc de artificii”, care vizează depistarea comercianților care nu respectă legislația privind operațiunile cu articole pirotehnice.

Conform purtătorului decuvânt al Poliției Arad, Lorena Radu, Piața Catedralei din municipiul Arad a fost depistată o societate comercială în incinta căreia erau comercializate 1.963 bucăți articole pirotehnice (vulcani și baterii artificii), pentru care societatea comercială nu deține drept de comercializare.

Articolele pirotehnice au fost indisponibilizate, iar societatea comercială a fost amendată cu 10.000 de lei și este cercetată și penal pentru nerespectarea regimului materialelor explozive.

În cadrul aceleiași acțiuni au fost depistați, în Piața Mihai Viteazul, un bărbat de 36 de ani și o femeie de 36 de ani, ambii din Arad, în timp ce ofereau spre comercializare 220 bucăți articole pirotehnice, fără drept.

Materialele pirotehnice au fost conficate, iar cele 2 persoane sunt cercetate penal pentru efectuarea de operațiuni cu material pirotehnice fără drept.

Polițiștii atenționează că asemenea controale vor continua.

Sursa foto: Inspectoratul de Poliție Județean Arad