Peste 400 de persoane au participat, duminică seară, la Arad, timp de circa 2 ore și jumătate, la un protest în centrul oraşului, în Piaţa Revoluţiei, acţiunea având ca scop susţinerea nemulţumirilor magistraţilor cu privire la modificarea cadrului legislativ din domeniul Justiţiei prin ordonanţe de urgenţă.

https://cloud.orange.ro/share/uYGy9ACzJLfQdVTA

Publicată de Realitatea De Arad pe Duminică, 24 februarie 2019

 

Protestatarii au început să se adune în Piaţa Revoluţiei după ora 18,00, în urma unei invitaţii lansate pe Facebook, pe grupul „Aradul Civic”, unde se anunţa că se va cere abrogarea OUG care a declanşat proteste, vineri, în rândul magistraţilor din mai multe judeţe.

Participanţilor iniţiali, în jur de 50, li s-au alăturat grupuri de la PNL, USR și PLUS, astfel că peste 400 de persoane protestează pe platoul din faţa Palatului Administrativ. Printre cei prezenţi s-au numărat prim-vicepreşedintele PNL Arad Sergiu Bâlcea, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, şi Vlad Botoş, preşedinte al USR Arad şi candidat la europarlamentare.

Oamenii au scandat împotriva ordonanţei de modificare a legilor justiţiei, dar şi împotriva Guvernului şi a preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, au fluturat steaguri, iar unii participanţi au folosit vuvuzele, fluiere şi tobe pentru a atrage atenţia. De asemenea, s-a folosit o portavoce și o boxă mobilă pentru transmiterea de mesaje, iar de la boxă s-au pus cântece mobilizatoare.

O parte dintre manifestanţi au pornit în două marșuri prin centrul orașului, pe trotuare, în timp ce ceilalţi au rămas în Piaţa Revoluţiei.

Protestul este considerat unul spontan.

La fața locului au fost importante forțe de polițiști și jandarmi, iar protestul s-a încheiat  în jurul orei 20.30 de minute.