Arad: Peste 50.000 de oameni au ieșit din țară în 24 de ore prin punctul de trecere a frontierei de pe autostrada Nădlac-Arad

Trafic decirca 10 ori mai mare decât de obiecei în cel mai mare punct de trecere a frontierei din România, cel de pe autostrada Nădlac-Arad. Dupăce au petrecut Crăciunul și Anul Nou în țară, românii care muncesc în vestul Europei se întorc la locurile de muncă.

 

Cel mai aglomerat a fost pe la punctul de trecere a frontierei de pe autostrada Nădlac-Arad, pentru că aici este punctul care leagă România de sistemul de autostrăzi care merge până în vestul Europei.

Poliția de frontieră a luat măsuri speciale, a adus mai mulți agenți la lucru și a deschis maximul de benzi de ieșire din țară, în funcție de configurația fiecărui punct. Coada de mașini care așteaptau chiar pe autostradă a ajuns la cca 5 km.

Însă este vorba despre un număr foarte mare de oameni care doresc ca să iasă din țară în același moment.

Conform purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Arad, Filip Ionuț Matei, „în primele zile ale anului 2019, traficul prin punctele de trecere ale frontierei a înregistrat creșteri față de perioada normală. În consecință, conducerea Poliției de Frontieră Română a dispus măsuri pentru fluidizarea traficului. În aceste momente, la punctul de trecere a frontierei Nădlac 2 sunt deschise 9 artere pe ieșirea din țară, fiind folosită la maxim capacitatea infrastructurii punctului, în limita configuranției acestuia”.

„Prin acest punct de trecere a frontierei au tranzitat în ultimele 24 de ore, pe sensul de ieșire din țară, peste 50.000 de persoane și peste 15.300 de mijloace auto. Poliția de Frontieră Română recomandă folosirea tuturor punctele de trecere a frontierei de la granița româno-ungară, unde sunt 11 puncte de trecere cu specific rutier. Reamintim că pe siteul instituției, www.politiadefrontiera.ro, este disponibilă aplicația trafic online care prezintă o medie a timpilor de așteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Arad, Filip Ionuț Matei.

Sâmbătă, la Nădlac 2 timpii de așteptare indicați decătre aplicația poliției de frontieră pe sensul de ieșire din țară erau de circa 3 ore.

Pe la Nădlac 1, peDN7, au ieșit din țară în ultimele 24 de ore peste 6.000 de persoane pe 3 benzi, iar timpii de așteptare sunt de o oră.

Recomandări

Din aceste motive, poliţiştii de frontieră recomandă să se folosească şi toate cele 11 puncte rutiere de trecere a graniţei din vestul țării. În judeţul Arad sunt patru puncte auto de trecere a frontierei, la Nădlac pe DN7, la Nădlac pe autostradă, la Turnu şi Vărşand. În judeţul Timiş se poate trece pe la Cenad, în judeţul Bihor pe la Salonta, Borş, Valea lui Mihai şi Săcuieni, iar în Satu Mare pe la Urziceni şi Petea.

Pentru a veni în sprijinul participanţilor la trafic, Poliţia de Frontieră Română a dezvoltat o aplicaţie on-line, disponibilă pe pagina de internet politiadefrontiera.ro, care prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei. Cine este nemulţumit de cum merg controalele în Frontieră, poate reclama la numărul de telefon 021-95.90.