Arad: Peste 800 de misiuni, pentru salvatorii din Arad, în cursul lunii februarie. Unde au intervenit pompierii și echiajele SMURD

864 de apeluri la 112 au avut salvatorii din Arad în cursul lunii februarie, dintre care în 802 cazuri a fost nevoie de intervenție.

Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca, „pompierii militari arădeni au intervenit pentru stingerea unui număr de 95 incendii, au fost desfășurate 6 operațiuni pentru descarcerarea persoanelor, 2 misiuni asanare muniție, 14 misiuni asistență persoane, au fost asigurate măsuri la 2 evenimente publice de amploare care pot genera situații de urgență și s-au mai executat alte 17 misiuni de diferite tipuri”.

„Echipajele de prim ajutor SMURD au intervenit în 598 cazuri pentru acordarea asistenței medicale de urgență pentru 82 copii și 543 adulți”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca.

În 15 cazuri echipajele au fost întoarse din drum, în 22 cazuri în momentul sosirii echipajelor nu a mai fost necesară intervenţia, iar în 1 caz alertele au fost false.

Sursa foto: Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad