Arad: Polițist local din Arad, rănit de 2 ori în timpul misiunii, de către șoferi recalcitranți

Un polițist local din Arad, aflat în misiune, a fost rănit decătre un șofer cu antecedente în nerespectarea normelor rutiere, are nevoie de îngrijiri medicale de cel puțin o lună de zile, a anunțat, miercuri, Poliția Locală Arad.

Imagine
Imagine
Conform Poliției Locale Arad,  luni seara, agentul fluizida circulația în intersecția străzii I.C. Brătianu cu Bulevardul Revoluției, din centrul municipiului Arad, într-un perimetru unde se turnase asfalt proaspăt după reabilitarea rețelei de apă, când brațul stâng i-a fost acroșat de o mașină al cărei șofer nu a respectat indicația de a se opri exprimată de polițistul local.
Șoferul a traversat intersecția după ce l-a acroșat pe polițistul local și a continuat deplasarea către strada Andrei Mureșanu, până când traseul său către Bulevardul Revoluției a fost întrerupt de panourile de protecție amplasate în zonă.
Polițistul local a sunat la 112, iar la fața locului au ajuns un echipaj dincadrul Poliției Naționale și medicii de la ambulanță.  Polițistul local a fost transportat la Unitatea Primiri Urgențe  a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, unde în urma radiografiei a fost constatată o fisură a oaselor cotului , ce a impus imobilizarea brațului.

Șoferul, „cunoștință bună” a polițiștilor locali

În ultimele luni, acest șofer a fost amendat de mai multe ori decătre polițiștii locali, inclusiv de către polițistul local pe care l-a rănit. Cu doar o lună în urmă, șoferul a fost sancționat pentru staționare neregulamentară, a refuzat legitimarea și a părăsit zona, nu înainte de a fi filmat de către polițiștii locali. La momentul respectiv, același șofer recalcitrant a primit și amendă pentru refuz de legitimare.

Același polițist, călcat și pe picior cu mașina de un alt șofer recalcitrant

Conform unor informații, același polițist local a mai fost rănit în urmă cu câteva luni, când un șofer pe care îl cerceta a trecut cu mașina peste peste piciorul agentului.

Ce poate face Poliția Locală în trafic, conform legii

Conducerea Poliției Locale aminește șoferilor că potrivit legii, poliția locală are atribuții prin care asigură fluența circulației pe drumurile publice din raza teritorială de competență, „având dreptul de a efectua semnale regulamentare de oprire a conducătorilor de autovehicul exclusiv pentru îndeplinirea atribuțiilor conferite de prezenta lege în domeniul circulației pe drumurile publice”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.