Arad: Prefectura Arad continuă lupta în justiție pentru miile de ha retrocedate din satul Nadăș. S-au folosit false. Măsuri

Noi demersuri sunt făcute decătre Prefectura Arad în cazul retrocedării a câtorva mii de ha de păduri pe baza unui certificat de moștenitor, pe care procurorii DNA și instanțele penale l-au desființat ca fiind falsificat, a anunțat, joi, Prefectura.

Cale extraordinară de atac pentru decizia Tribunalului Olt

Comisia Județeană de Fond Funciar Arad de pe lângă Instituția Prefectului – Județul Arad a hotărât în ședința de ieri, 13 februarie 2019, promovarea căii extraordinare de atac a contestației în anulare împotriva deciziei civile nr. 7 din 5 februarie 2019 pronunțată de Tribunalul Olt, Secția I Civilă, hotărâre judecătorească prin care a fost admis recursul declarat de Colțeu Mihai Alexandru și Colțeu Viorica împotriva Sentinței Civile nr. 857 din 10 septembrie 2018, pronunțată de Judecătoria Balș, în cazul Nadăș.

Sentința Tribunalului Olt i-ar putea da înapoi proprietatea membrilor Familiei Colțeu, magistrații respingând cererile Prefecturii pe motiv că ar fi fost tardive.

Cere repunerea pe rol a dosarului prin care împroprietărirea s-a făcut cu acte false

Totodată, Prefectura Arad a formulat la data de 12 februarie o cerere de repunere pe rol a cauzei care formează obiectul Dosarului nr. 1265/246/2017, înregistrat la Judecătoria Brașov. În cadrul acestui litigiu, Comisia a solicitat revizuirea Sentinței civile 657/2006 a Judecătoriei Ineu, prin care familiei Colțeu i s-a restituit suprafața de 8742 hectare teren forestier în baza Certificatului de calitate de moștenitor nr. 5/2003, eliberat de B.N.P. Vlai Adrian, desființat prin hotărâre definitivă de către Curtea de Apel Timișoara, Secția Penală, ca urmare a constatării de asemenea definitive a falsului acestui certificat.

Prefectul Florentina Horgea: „vom efectua toate demersurile juridice”

„Vom efectua toate demersurile juridice necesare și legale pentru a obține revizuirea
sentinței Judecătoriei Ineu în cazul Nadăș, în contextul desființării definitive a
certificatului de calitate de moștenitor care a fost hotărâtor în pronunțarea acelei
sentințe”, a declarat Prefectul Județului Arad, Florentina Horgea.

Actele desființate ca fiind false, însă miile de ha de păduri rămân

Familia Colțeu a fost împropietărită, în 2006, cu cca 8.800 (8.742) de ha de pădure în baza unor acte, care ulterior s-au dovedit a fi false.

Chiar dacă procurorii DNA au stabilit falsificarea certificatului de moştenitor prin care membrii familiei Colţeu au obţinut aproape tot extravianul satului Nadăş, moştenirea nu a fost desfiinţată automat, fiind nevoie de procese peste procese.

Procurorii DNA au stabilit că împropritărirea s-a făcut în baza certificatului de moștenitor emiss de notarul Vlai Adrian, care a fost desființat definitiv, de instanțele penale, în urma declarării falsului acestui act.

Mai multe instituții ale statului, dar și săteni, au deschis procese prin care solicită revizurirea sentinței în urma căreia familia Colțeu a obținut averea. Pe perioada proceselor, terenurilor au trecut în custodia statului.