Arad: Preotul Sorin Cosma, de 80 de ani, decorat de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Timotei al Aradului. Motivele

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Timotei al Aradului a acordat părintele profesor universitar doctor Sorin Cosma distincția eparhială „Crucea Sfântul Ierarh Sava Brancovici”, anunță site-ul Arhipeiscopiei Aradului, episcopiaaradului.ro

Distincția a fost acordat preotului la împlinirea vârstei de 80 de ani, ca recunoștință pentru toată activitatea depusă la catedră și la amvon, nu doar în Caransebeș, ci și în tot Banatul, știut fiind faptul că părintele profesor Cosma s-a născut în Eparhia Aradului.

Sfinția sa a fost profesor de teologie 50 de ani, păstorind pe elevii seminariști și studenții teologi și propovăduind Cuvântul lui Dumnezeu în toate cele trei eparhii care acum formează Mitropolia Banatului.

Evenimentul a avut loc în Catedrala Episcopală din Caransebeș, unde Arhiepiscopul Aradui a reprezentat decătre părintele Simion Mladin, ecleziarhul Catedralei Arhiepiscopale „Sfânta Treime” din Arad.

Prezent la eveniment, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, i-a oferit părintelui ecleziarh Simion Mladin în semn de prețuire o icoană cu Maica Domnului.

Sursa foto-text: episcopiaaradului.ro