Preşedintele PNL, Ludovic Orban, acuză Guvernul că ‘pregăteşte’ un ‘atentat’ împotriva culturii naţionale, prin reducerea bugetelor, el somând Guvernul să găsească resursele financiare pentru a asigura funcţionarea normală a instituţiilor de cultură care sunt finanţate din buget.

Conform președintelui PNL, Lodovic Orban, „dezastrul bugetar pe care l-am anticipat se vede din ce în ce mai evident în incapacitatea Guvernului de a face faţă cheltuielilor nesăbuite pe care le-a declanşat. Cum încearcă să rezolve această criză bugetară? Lovind cultura românească. Punând în pericol funcţionarea instituţiilor culturale din România, instituţii culturale a căror importanţă este fundamentală pentru viaţa românilor. La ora actuală sunt puse în pericol teatre din România, filarmonicile, muzeele, sunt puse în pericol practic toate instituţiile culturale”.
Preşedintele PNL a mai declarat că în ultimii doi ani şi jumătate cultura a fost subfinanţată, „dar ceea ce se întâmplă în acest an este de neacceptat”.

„Reprezintă un atentat la cultura naţională. Economia nu poţi să o faci lăsând fără resurse financiare instituţii fundamentale (…) Situaţia este dramatică şi somăm Guvernul României să găsească resursele financiare pentru a asigura funcţionarea normală a instituţiilor de cultură care sunt finanţate din buget (…) Pot să renunţe la toate celelalte cheltuieli nesăbuite pe care le-au provocat prin tot felul de acte normative stupide, fără nicio noimă, prin care au creat privilegii, prin care au operat discriminări între diferitele categorii de angajaţi din sectorul public”, a mai declarat președintele PNL, Ludovic Orban.

Ludovic Orban este prezent, vineri, în Arad pentru a participa la şedinţe în care au loc analize privind performanţele organizaţiilor PNL din vestul ţării.