Opoziția Parlamentară va depune cu siguranță o moțiune de cenzură la adresa Guvernului, iar pentru acest lucru se poartă negocieri pentru a-i convinge inclusiv pe parlamentarii coaliției de guvernare, a declarat, vineri, la Arad, președintele Partidului Național Liberal, Ludovic Orban.

Liderul PNL a recunoscut că s-a întâlnit cu președintele PMP, Eugen Tomac, și cu președintele USR, Dan Barna, pentru a pregăti moțiunea.

”Ne-am întâlnit, ne întâlnim periodic ca să ne coordonăm acțiunile și eforturile. Noi am făcut o evaluare a situației, nu pot să vă dau multe detalii, sunt lucruri care țin de strategie. Cu siguranță vom depune moțiunea de cenzură, dar deocamdată mai avem de purtat negocieri, chiar am stabilit așa o împărțire a responsabilităților și o intensificare a negocierilor în perioada care va urma. Om trăi și om vedea. Dar vom uza de toate argumentele pe care le avem la dispoziție pentru a convinge parlamentari din majoritatea guvernamentală să susțină moțiunea”, a declarat președintele PNL, Ludovic Orban.

Ludovic Orban a mai declarat că dacă moțiunea va trece, atunci el va fi propunerea de premier din partea PNL, așa cum liberalii au stabilit de mai multă vreme.