Arad: Președintele PNL, Ludovic Orban: Este esenţial ca pentru toate partidele să devină o prioritate revizuirea Constituţiei

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, cere tuturor partidelor politice să susţină revizuirea Constituţiei, în urma validării referendumului, arătând că momentul cel mai bun pentru organizarea referendumului de revizuire îl reprezintă alegerile prezidenţiale, odată cu turul I sau turul II.

Conform președintelui PNL, Ludovic Orban, „este esenţial ca pentru toate partidele politice din România să devină o prioritate revizuirea Constituţiei în conformitate cu voinţa exprimată de cetăţenii români la referendum. Din acest motiv am cerut şi partidelor de guvernământ să renunţe la boicotul direct sau indirect pe care l-au practicat la referendum şi pe care l-au practicat chiar şi după ce referendumul a fost validat. Să facă bine să susţină proiectul de revizuire a Constituţiei pentru că asta a fost voinţa cetăţenilor.

El a spus că pentru PNL „voinţa exprimată de cetăţeni la referendumul convocat de preşedintele Iohannis este literă de lege”.

„Odată cu validarea referendumului de către Curtea Constituţională, intrăm în linie dreaptă în procesul de revizuire a Constituţiei (…) Cerem ca referendumul de revizuire a Constituţiei să se desfăşoare odată cu alegerile prezidenţiale, fie odată cu primul tur, fie cel târziu odată cu al doilea tur”, a mai declarat președintele PNL, Ludovic Orban.

Orban a precizat că proiectul liberalilor de revizuire a Constituţiei va fi depus luni la Parlament.

Ludovic Orban este prezent, vineri, în Arad pentru a participa la şedinţe în care au loc analize privind performanţele organizaţiilor PNL din vestul ţării.