Arad: Preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, despre referendul pe justiție: „Noi vom merge la vot”. Modificările PSD din justiție: „O parte da, şi o parte nu”

Preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, a declarat, joi, la Arad, că va fi prezent la vot în cazul referendumului anunţat de preşedintele Klaus Iohannis, precizând că îşi doreşte „o Justiţie puternică, dar fără abuzuri” și a precizat că susţine „o parte” dintre modificările din justiție.

Întrebat într-o conferinţă de presă la UNPR Arad cum se va poziţiona partidul în campania pentru referendumul pe teme de justiţie, Oprea a spus că va merge la vot.

„Am sprijinit întotdeauna Justiţia. Un stat, ca să fie puternic, are nevoie, printre altele, de o Justiţie puternică, dar fără abuzuri”, a declarat Gabriel Oprea, care a adăugat că „abuzurile trebuie eliminate” din Justiţie.

Referitor la poziţia UNPR faţă de reformele din Justiţie iniţiate decătre PSD, Gabriel Oprea a spus că sprijină „un stat de drept şi o Justiţie puternică”.

Întrebat dacă susţine modificările la legile Justiţiei, preşedintele UNPR a răspuns: „O parte da, şi o parte nu”. El nu a dorit să precizeze cu ce anume nu ar fi de acord, afirmând că nu discută „tehnic”, ci doar „politic”.

Cu privire la propunerea PSD de schimbare a ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, preşedintele UNPR a spus că „este dreptul celor care au câştigat la alegeri de a numi miniştri”.

Gabriel Oprea și Anghel Iordănescu au fost, joi, la Arad, pentru a numi noua conducere interimară a UNPR Arad și pentru a discuta pregătirea alegerilor europarlamentare, unde a declarat că speră să obțină un rezultat de 10 la sută.