Arad: Președintele USR Arad, Vlad Botoș, pe locul 4 pentru Parlamentul European

Președintele USR Arad, Vlad Botoș, se află pe locul 4 pe lista partidului pentru alegerile europarlamentare, a anunțat, joi, USR.

USR este primul partid din România care și-a desemnat candidații la alegerile pentru Parlamentul European prin votul tuturor membrilor. Toți cei aproximativ 80 de candidați au parcurs două luni de campanie, deschisă atât membrilor, cât și publicului. Au fost organizate zeci de dezbateri în filiale, au fost prezentate carierele profesionale, precum și proiectele asumate decătre competitori. La final, toți membrii partidului au avut posibilitatea de a vota electronic, pe parcursul a șase zile.

La votul intern au participat 82% dintre membri USR.

Cine ocupă primele 3 locuri

Pe primele 3 locuri se află Cristian GHINEA și Clotilde-Marie-Brigitte ARMAND, ambii din București și Nicolae Bogdănel ŞTEFĂNUŢĂ din Sibiu.

Din vestul țării, candidantul din Timiș, VĂRZARU Alexandru-Gabriel se află pe locu 15, candidatul din Caraș-Severin, TAŞCU-STAVRE Miroslav-Valeriu, pe 17, iar candidatul din Bihor ŞVAB Nicolae Mihai este pe locul 25.

Tot în Arad, primarul municipiului, liberalul Gheorghe Falcă, a anunțat că va candida pentru Parlamentul European. PNL nu a anunțat încă locul pentru primarul Aradului, dar președintele partidului Ludovic Orban, a promis, la Arad, ca Gheorghe Falcă va ocupa un loc

”USR se distinge ca singurul partid din România care si-a desemnat lista pentru Parlamentul European în mod democratic, prin votul tuturor membrilor. Vorbim de un gest normal în orice democrație, din păcate singular pe scena politică internă. Europarlamentarii români s-au remarcat până acum mai mult negativ, prin scandaluri gafe și incapacitate profesională. Sunt bucuros că USR dă românilor ocazia de a trimite la Strasbourg și la Bruxelles oameni calificați, integri, care le vor reprezenta corect interesele. Toți colegii mei care au candidat s-au remarcat prin cariere și pregătire de excepție, indiferent de domeniul în care activează. USR este avantajat de faptul că membrii săi nu sunt politicieni de carieră, sunt oameni implicați zi de zi în activitatea economică și socială, astfel că în mai 2019 ne vom prezenta în fața românilor cu o echipa extraordinară”, a mai declarat președintele USR Arad, Vlad Botoș.

Lista completă la: http://bit.ly/Lista_USR_PE