Arad: Primăria Municipiului Arad, amendată cu 1.000 de lei, după ce a amplasat un monument dedicat Marii Uniri fără a avea toate autorizațiile. Municipalitatea recunoaște

Centenarul a trecut, dar scandalurile legate de monumentele Marii Uniri de la Arad continuă. Primăria Municipiului Arad a fost amendată cu 1.000 de lei decătre Inspectoratul Regional de Construcții Vest pentru că a amplasat monumentul Marii Uniri fără a a avea autorizație deconstruire.

Dezvăluirea a fost făcută, vineri, decătre USR Arad, care a și sezizat Inspectoratul Regional de Construcții Vest.

În comunicatul USR Arad se arată că „presată de aniversarea a 100 de ani de la Marea Unire, primăria amplasează în fața fostului cinematograf Dacia monumentul de for public „Arad 1918”, fără să obțină în prealabil autorizația de construire obligatorie, fapt constatat și sancționat contravențional de Inspectoratul Regional de Construcții Vest, în urma sesizării USR”.

Avocatul Cătălin Mihalache, din partea USR Arad, spune amintește, în comunicat, „dublul standard aplicat de administrația arădeană, care pe de o parte solicită abuziv un document acolo unde el nu este necesar, pentru a satisface diverse interese politice, cum a fost cazul desființării cortului USR din campania fără penali, iar pe de altă parte ea însăși ridică o construcție fără a obține în prealabil acel document, obligatoriu de această dată.

Ce motivează Primăria Municipiului Arad

„Având în vedere situaţia creată prin întârzierea livrării la Arad a  Monumentului Marii Uniri, dar şi timpul scurt rămas până la aniversarea Centenarului Marii Uniri, municipalitatea arădeană a decis realizarea cu fonduri din bugetul local a unui grup statuar  prin care marcheze atât momentul aniversar, cât şi  forța și importanța Aradului în acei ani.  Primăria municipiului Arad a depus eforturi serioase în vederea  obţinerii autorizaţiei de construirea, însă anumite avize  nu au fost  eliberate la timp pentru ca amplasarea „Monumentului de for public – Arad 1918” să se facă anterior datei de 1 decembrie 2018”, se arată într-un răspuns al Primăriei Municipiului Arad.