Arad: Primarul Gheorghe Falcă, despre buget: „Partea ce trebuie să rămână pe plan local să rămână pe plan local”

Administraţiile locale depind, în proporţie de 80%, de Guvern, dar Executivul trebuie să păstreze suma destinată acestora, nu să o aloce altor cheltuieli, a declarat, miercuri, primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, înaintea şedinţei Asociaţiilor Municipiilor din România (AMR).

„În acest moment, 80% din administraţiile locale depind de Guvernul României. 80% din administraţii vor veni cu mâna întinsă la Guvern”, a mai declarat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.

El a spus că a venit la şedinţa AMR pentru a cere ca „partea care trebuie să rămână pe plan local să rămână pe plan local”.

„Bugetul naţional să se închidă pe ceea ce au promis dânşii şi pe veniturile dânşilor, nu pe veniturile administraţiei locale”, a mai declarat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.

Falcă a vorbit despre situaţia din teritoriu.

„La Arad am pierdut 16 milioane de euro în anul 2018, la diferenţa de impozit, cu promisiunea că în anul 2019 vom echilibra înapoi această pierdere. (…) Încă bugetul de stat nu se închide. Din câte vedeţi, din noiembrie până în ianuarie, Guvernul a făcut bugetul şi totuşi în trei zile domnul Dragnea o să îl refacă de la cap la coadă, pentru că nu se închide, pentru că a uitat cheltuieli, a uitat cheltuieli referitoare la autostrăzi, la calea ferată, la cofinanţări europene, a uitat o grămadă de bani. Deficitul este deja destul de mare şi de undeva trebuie să ia bani şi s-au gândit să ia de la noi”,a mai declarat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.

Acesta este de părere că parlamentarii nu ar trebui să voteze un astfel de buget.

„Parlamentarii, dacă sunt responsabili faţă de cetăţenii din judeţul respectiv, nu votează un astfel de buget”, a mai declarat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.