Arad: Primarul Gheorghe Falcă: mai multe grădinițe riscă să rămână fără gaze naturale (…) au facturi restante din cursul lunii august

Mai multe unități de învățământ din Arad riscă să rămână fără alimentarea cu gaze naturale, dupăce, în octombrie, nu și-au mai plătit facturile încă din luna august, a declarat, miercuri seara, primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.

“La acest moment, pentru prima dată în istorie, în luna octobrie avem facturi neachitate la utilități, de luni de zile, în cazul multor grădinițe din municipiul Arad. Fac un apel la politicienii arădeni și la guvernați, cu rugămintea să respecte programul de guvernare și angajamentele de a plăti cheltuielile materiale ale acestor unități de învățământ. Este inadmisibil să ne confruntăm cu aceast situație.Zilnic, vom trimite prin poștă, spre ministere, facturile restante. Este regretabilă această situație. Discutăm în luna octombrie despre facturi din luna august și septembrie. Oricând, gazul poate fi sistat în aceste instituții de învățământ”, a declarat edilul Gheorghe Falcă.

În acest context, revine în prim-plan și problema banilor necesari pentru acoperirea cheltuielilor materiale ale unităților de învățământ. Sumele alocate de Guvernul României s-au dovedit insuficiente, iar municipiul Arad a solicitat la rectificarea bugetară suma de aproximativ 4 milioane de lei, necesară acoperirii acestor tipuri de cheltuieli, a mai declarat Gheorghe Falcă.