Arad: Primarul Gheorghe Falcă susține că nu sunt bani pentru salariile cadrelor medicale din școli

Nu există bani, în acest moment, pentru plata salariilor cadrelor medicale din școlile din municipiul Arad, așa că virarea salariilor este incertă. Este semnalul de alarmă tras, joi, de către primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.

În urmă cu două luni, autoritățile locale au transmis Direcției de Sănătate Publică și Ministerului Sănătății faptul că la nivelul municipiului Arad nu mai există fond de salarii pentru personalul medical care activează în sistemul educațional arădean.

“La încheierea actului adițional al angajaților în cauză, am consemnat faptul că fondul de salarii acordat de minister acoperă necesarul doar până la un moment dat, ceea ce se confirmă acum. Așteptăm cu nerăbdare și cu urgență ca Ministerul Sănătății să respecte partea medicală și obligațiile pe care le au de a finala salarizarea cadrelormedicale din sistemul educațional. Direcția de Sănătate Publică ne încurajează că suma de bani va ajunge la Arad. Când acest lucru se va realiza, vom putea la rândul nostru să asigurăm salarizarea”, a declarat primarul Gheorghe Falcă.

Salariile ar trebui plătite în 15 octombrie. Conform municipalității, 87 de cadre medicale din școli sunt afectate de această incertitudine.

Municipalitatea arădeană are nevoie de 1,7 milioane lei pentru a acoperi sistemul de salarizare.