Arad: Primii pelerini din Ungaria, care merg la întâlnirea cu Papa Francisc, au ajuns în România. Pregătirea spirituală, la Basilica Papală Maria Radna. Unii parcurg tot drumul călare pe cai albi

Primii pelerini din Ungaria, care merg la întâlnirea cu Papa Francisc la întâlnirea care are loc sâmbătă, 1 iunie, la Șumuleu Ciuc, au ajuns deja în România. Pentru cei mai mulți, prima oprire spirituală în țara noastră este la Basilica Papală Maria Radna, cel mai mare loc de pelerinaj catolic din vestul României, aflat în județul Arad.

Peste 20 de autocare cu pelerini au ajuns aici în ultimele 2 zile, însă sunt și credincioși din vestul țării, care în drumul lor către întâlnirea cu Sfântul Părinte fac un ocolo pe la Maria Radna.

Părintele paroh al Basilicii Papale Maria Radna Maria Radna, Andreas Reinholz.

Printre pelerini s-a aflat și un grup de motocoliști. 2 bărbați din Ungaria au pornit însă către Șumuleu Ciuc chiar în urmă cu 2 săptămâni și asta pentru că parcurg drumul călare pe 2 cai albi.

Un tren cu circa 900 de pelerini pleacă vineri după masă din vestul țării către Miercurea Ciuc, iar din Ungaria alte trenuri cu pelerini sunt așteptate tot vineri.

Întâlnirea cu un Papă este un moment unic, care rămâne în memoria ceor care au această ocazie, mai spune părintele Andreas Reinholz, care l-a întâlnit și pe Papa Ioan Paul al Doilea.

Atestata documentar de peste 700 de ani, mănăstirea Maria Radna a primit în anul 1992 de la Sfântul Părinte Papa Ioan Paul al II-lea titlul de Basilica Papala Minor și este cel mai de succes obiectiv turidsitc din judetul Arad.