Arad: Primii pompieri și medici SMURD din cadrul ISU Arad au ajuns la mega-exercițiul SEISM 2018 de la București

Primii pompieri și medici SMURD dincadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Arad care participă la cel mai mare exercițiu de simulare a unui cutremur din România, SEISM 2018, au ajuns la București, a anunțat sâmbătă seara ISU Arad.

ARADCU BUCURESTI ISU ARAD SA13OCT

Publicată de Realitatea De Arad pe Sâmbătă, 13 Octombrie 2018

Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca, „o parte din fortele și mijloacele Inspectoratului pentru Situații de Urgență „VASILE GOLDIS” din Arad au ajuns în baza de operații din București „Centrul de Pregătire al Pompierilor General de Brigadă Corneliu Stoicheci” și sunt pregătite pentru misiunile de intervenții”.

159 de pompieri și medici din cadrul ISU Arad, cu zeci de mijloace, au plecat, sâmbătă dimineața, către București, dupăce au fost alertate în cadrul exercițiului național SEISM 2018.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad este cuprins în Exercițiul Național cu forte și mijloace in teren SEISM 2018 / EU ModEX 2018 care s-a declanșant sâmbătă dimineața și se va desfășura până in data de 17.10.2018 inclusiv.

La nivelul județului Arad, pompierii militari au fost chemați din libere pentru a asigura permanența în locul colegilor care au mers la București și s-au luat alte măsuri pentru a se asigura fără probleme intervențiile.

„Asigurarea intervenției la nivelul zonei de competență a județului Arad se va asigura de către Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgentă din județ care vor fi operaționalizate in totalitate, iar Serviciul de Ambulantă Județean Arad își va alerta personalul și va organiza intervenția astfel încât sa fie acoperit necesarul de asistență medicală la nivel de județ”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, Călin Domșa.

Un exercițiu SEISM 2018, care a avut loc și la Arad în cursul zilei de marți, s-a încheiat cu bine. Exercițiile de acest tip sunt necesare pentru că în cazuri reale, pompierii să fie pregătiți cât mai bine.

 

Sursa foto-video: Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad