Arad: Primul donator de plasmă pentru tratamentul COVID-19 din Arad: un cadru medical infectat și vindecat 

În Arad se pregătește tratamentul cu plasmă al Covid, a anunțat, marți, medicul și senatorul USR Arad, Adrian Wiener, care este coordonatorul medical al spitalului Covid din Grădiște.

Acest tratament se adresează pacienților în stare gravă și are la bază faptul că în sângele foștilor bolnavi de Covid, acum vindecați, se găsesc anticorpii necesari combaterii virusului. Cu acordul acestora, se face recoltarea de plasmă, pentru a fi apoi administrată bolnavilor.
Prima donare de plasmă convalescentă de la un pacient – cadru medical infectat și vindecat de Covid-19 având loc deja în Arad. Recoltarea s-a făcut la Centrul de Transfuzii Arad.

Conform medicului Adrian Wiener, „acest tratament se adresează pacienților în stare gravă și are la bază faptul că în sângele foștilor bolnavi de Covid, acum vindecați, se găsesc anticorpii necesari combaterii virusului. Cu acordul acestora, se face recoltarea de plasmă, pentru a fi apoi administrată bolnavilor. Ne pregătim să oferim acest tratament și în spitalul pe care îl conduc, prima donare de plasmă convalescentă de la un pacient – cadru medical infectat și vindecat de Covid-19 având loc deja în Arad. Recoltarea s-a făcut la Centrul de Transfuzii Arad, iar pe această cale țin să mulțumesc atât donatorului cât și celor care au făcut procedura”.

„Plasma, bogată în anticorpi anti SARS-CoV-2 va fi transfuzată pacienților care au nevoie. Astfel, pot spune că am adus în Arad o nouă armă, deosebit de eficientă în lupta cu epidemia de coronavirus. Demonstrăm astfel că avem un corp medical responsabil, empatic, implicat chiar in donare, ceea ce mă face foarte optimist”, a mai declarat medicul Adrian Wiener.