Un număr de 240 de paturi sunt în curs de montare în primul spital decampanie deschis de o adminsitrație locală din România, au anunțat, joi, autoritățile județene în cadrul une conferințe de presă susținută online.

Cel mai mare centru expozițional din România, după București, EXPO Arad al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Arad, se transformă în spital de campanie pentru pacienții infectați cu noul coronavirus.

Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca, a declarat că amenajarea spitalului va fi încheiată în câteva zile, iar aici vor fi trataţi pacienţi cu forme uşoare şi medii ale COVID-19, dacă se epuizează locurile disponibile în centrele medicale folosite în prezent. El a precizat că din bugetul Consiliului Județean a fost alocată, joi, o sumă de peste un milion de euro pentru dotarea spitalului de campanie.

Se vor crea circuite de delimitare între cei contaminaţi şi cei sănătoşi. Există două săli de câte 120 de paturi și se vor face și în jur de 140 de angajări. Autorităţile au precizat că în spitalul de campanie vor lucra inclusiv medici de familie şi medici specialişti din ambulatoriul Spitalului Judeţean.

Vicepreşedintele Consiliului Județean Sergiu Bîlcea a spus, la rândul său, că vor fi ampalsate 22 de containere, care vor servi drept vestiare, grupuri sanitare şi zonă de decontaminare.

Suprafaţa totală pusă la dispoziţie de CCIA în cele două hale este de 4500 de metri pătraţi, iar amenajările sunt finanţate cu fonduri provenite din mediul privat, în urma unor donaţii, dar şi cu fonduri publice locale.