Arad: Procesiune cu icoane, vineri seara, la Catedrala Arhiepiscopală din centrul Aradului, pentru a marca Duminca Ortodoxiei

O procesiune cu icoane va fi oficiată, vineri seara, la Catedrala Arhiepiscopală din centrul Aradului, în preajunul Duminicii Ortodoxiei, informează pagina de internet a Arhiepiscopiei Aradului, arhiepiscopiaaradului.ro.

Cu începere de la ora 17, se va săvârși Slujba Pavecerniței Mari urmată de Acatistul Maicii Domnului ,,Pantanassa”, după care soborul de preoți, în frunte cu Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopu al Aradului și cu toți credincioșii prezenți vor înconjura catedrala, purtând icoane în mâini și vor cânta cântări duhovnicești specifice acestei perioade.

Icoanele vor fi aduse și purtate în mâini de către credincioși, în semn de mărturisire a importanței cultului icoanei în viața Bisericii.

Duminica Ortodoxiei se serbează începând din secolul al IX-lea, marcând deciziile Sinodului VII Ecumenic (ţinut la Niceea, în anul 787) care au restabilit cultul icoanelor şi au sistematizat învăţătura de credinţă a Bisericii cu privire la iconografie.

Sursa foto: arhiepiscopiaaradului.ro