Arad: Procurorii DNA au atacat cu apel achitarea din procesul de corupție a fostului președinte al CJ Arad, Nicolae Ioțcu. Ce urmează

Procurorii DNA Timișoara au depus apel la sentința de achitare a fostului președinte a Consiliului Județean Arad, Nicolae Ioțcu, dată în data de 7 aprilie decătre Tribunalul Arad. Procesul se va judeca la Curtea de Apel Timișoara.

Fostul președinte al Consiliului Județean Arad, Nicolae Ioțcu, a fost achitat în cel de-al 2lea dosar de corupție, în care era acuzat de trafic de influență. Decizia a fost luată decătre magistrații Tribunalului Arad. La judecarea cauzei, care nu au putut ţine cont de anumite probe adunate de procurorii DNA, după ce modificarea legii a dus la excluderea interceptărilor audio.

Fostul președinte al Consiliului Județean Arad, Nicolae Ioțcu, a fost acuzat de DNA că, în perioada mai-iunie 2015, când era președinte al Consiliului Județean Arad, s-a folosit de un intermediar pentru a pretinde şi primi de la doi oameni de afaceri suma totală de 35.000 lei pentru „derularea în bune condiţii a contractelor”.

Judecaţi în acelaşi dosar, instanţa i-a achitat şi pe oamenii de afaceri Ioan Faur, pentru cumpărare de influenţă în formă continuată, şi Adrian Ionescu Marius, pentru infracţiunea de cumpărare de influenţă.

În 2017, Nicolae Ioţcu a fost condamnat definitiv la 4 ani de închisoare cu executare, într-un dosar de corupţie, tot pentru trafic de influenţă, dupăce a cerut 40.000 de euro de la o firmă pentru a-i asigura câştigarea unei licitaţii privind furnizarea de echipamente medicale pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, un contract în valoare de 1,6 milioane de euro. În vara anului 2019, Ioţcu a fost pus în libertate, după ce executase jumătate din pedeapsă. El beneficiase de reducerea perioadei de încarcerare prin legea recursului compensatoriu.