Programul de colaborare dintre municipiul Arad și Gyula, din Ungaria, a fost extins pentru 2019, când se împlinesc 25 de ani de la începerea colaborării.

Documentul a fost semnat, marți, la Arad, decătre primarul Gheorghe Falcă și viceprimarul din Gyula, Kónya István.

Conform primarului Gheorghe Falcă, dacă până acum colaborarea dintre cele două orașe s-a concretizat, în special, prin schimburi culturale, artistice, sportive între membri comunităților și schimburi de experiență a membrilor din Consiliul local și executiv, precum și vizite cu prilejul organizării diferitelor evenimente, începând de anul acesta se are în vedere dezvoltarea unor parteneriate economice.

Evenimentul jubiliar ”Strângeri de mâini” este programat să aibe loc la Arad, în data de 8 mai 2019.

Primele activităţi „Strângeri de mâini” au avut loc în 22-26 iunie 1994, relaţia de colaborare Arad-Gyula, iniţiată sub motto-ul „Strângeri de mâini” fiind un pionierat al relaţiilor transfrontaliere între comunităţi din România şi Ungaria.

„Strângeri de Mâini” a însemnat de-a lungul timpului schimburi de experienţă între artişti, scriitori, şcoli, administraţii locale şi organizatii negurnamentale, care au dezvoltat proiecte comune in domeniul cultural, sportiv, turistic dar şi în atragerea de fonduri europene.