Arad: Protest cu banderole albe pe brațe, joi, în zeci de școli din Arad. Ce vor dascălii

Protest cu banderole albe, joi, în zeci de școli din județul Arad. Profesorii se opun unei intenții anunțate de către Ministerul Educației Naționale, care vizează o serie de modificări în cadrul orelor de sport de la clasele mici.

Conform vicepreşedintelui Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, prof. Dănuţ Ienăşescu, dascălii se opun propunerilor ca orele de sport să nu mai fie predate la clasele mici de un profesor de sport, ci de învățătorul de la clasă.

La protest au participat atât profesori de sport, cât și de la alte discipline, care s-au solidarizat cu cei de la sport.

Conform vicepreşedintelui Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, prof. Dănuţ Ienăşescu, „în zeci de şcoli din judeţ, profesorii de Educaţie fizică şi sport, susţinuţi de colegi membri ai sindicatului, au purtat banderole albe în semn de protest faţă de intenţia Ministerului Educaţiei de a modifica planurile cadru pentru învăţământul primar”.

„Nu putem accepta scoaterea orelor de sport de la clasele pregătitoare, I şi a II-a, cerem ministerului să renunţe la această intenţie. Am avut o discuţie cu peste 20 de profesori de sport din judeţ, sindicatul îi susţine în demersul lor, mai ales că s-ar încălca Legea Educaţiei Naţionale, adică Legea 1/2011. În plus, avem datoria de a încuraja comportamentul sportiv la copii, acest lucru se întâmplă peste tot în lume”, a mai declarat vicepreşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, prof. Dănuţ Ienăşescu.

Desfășurarea orelor nu este perturbată.

Dascălii spun că până când Ministerul Educației nu va renunța la intenție, protestele vor continua.