Arad: Protest față de existența unui centru de carantină în municipiul Arad

Mai mulţi localnici din cartierul Grădişte, din municipiul Arad, au protestat în stradă, joi după-amiază, după ce au aflat că într-o pensiune din vecinătatea caselor lor se află persoane în carantină, la fața locului fiind nevoie de intervenția poliţiştilor locali pentru a calma situaţia.

ARADCU 00 PROTEST CARANTINA JOI12MART

Arad: Protest față de existența unui centru de carantină în municipiul AradMai mulţi localnici din cartierul Grădişte, din municipiul Arad, au protestat în stradă, joi după-amiază, după ce au aflat că într-o pensiune din vecinătatea caselor lor se află persoane în carantină, la fața locului fiind nevoie de intervenția poliţiştilor locali pentru a calma situaţia.https://realitateadearad.net/index.php/2020/03/12/arad-protest-fata-de-existenta-unui-centru-de-carantina-in-municipiul-arad/#arad #protest #coronavirus #covid19 #prefecturaarad #luciancozma #realitatea

Publicată de Realitatea De Arad pe Joi, 12 martie 2020

Primele persoane preluate de la frontieră au fost plasate în carantină, în această pensiune din municipiul Arad, în noaptea de miercuri spre joi, iar localnicii au aflat dimineaţă, când au văzut maşini ale forţelor de ordine.

Câteva ore mai târziu, în jur de 15 localnici s-au adunat pe stradă, lângă pensiune, protestând de teamă că se vor infecta.

Localnicii spun că sunt îngrijorați pentru că nu este posibil să existe un centru de carantină între case, într-o zonă intens populată.

Câţiva poliţişti locali care erau responsabili cu paza acestui centru au reuşit să aplaneze conflictul, iar oamenii s-au retras în case după aproximativ 30 de minute.

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Arad, Lucian Cozma, a declarat că instituţia a fost informată cu privire la aceste nemulţumiri ale unor localnici, dar a dat asigurări că au fost luate toate măsurile necesare pentru a nu exista niciun pericol pentru populaţie.

Persoanele cazate în centrele de carantină nu prezintă simptome. Măsura de carantină este luată în scop de prevenţie. Sunt luate toate măsurile de prevenţie pentru a elimina orice risc de către personalul specializat. Centrele de carantină sunt supravegheate de instituţiile abilitate în mod permanent iar persoanele aflate în carantină nu au voie sa părăsească spaţiul.

Conform Direcţiei de Sănătate Publică Arad, joi dimineaţă erau cazate 106 persoane în cele trei centre de carantină din judeţ. Pe raza judeţului Arad se aflau 115 persoane în izolare la domiciliu.