Patru medici din Timişoara sunt detaşaţi la Arad, în perioada 3 – 8 aprilie, conform unui ordin al secretarului de stat Raed Arafat, a anunțat, vineri, Prefectura Arad.

Medicii detaşaţi sunt doi epidemiologi din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică Timişoara, un specialist ATI de la Spitalul Clinic Militar de Urgenţă Timişoara şi un specialist în medicină de urgenţă din cadrul UPU-SMURD Timiş.

Mandatul celor patru cadre medicale este de a efectua o analiză a situaţiei generale şi a celei din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, urmând ca la finalul detaşării să înainteze un set de propuneri şi să urmărească implementarea acestora.

Cele patru cadre medicale vor efectua vizite de lucru în toate spaţiile SCJU şi ale Direcţiei de Sănătate Publică, vor avea întâlniri cu medicii arădeni, urmând să ofere consultanţă specializată în toate domeniile, „constituindu-se astfel într-o echipă medicală ce va întări capacitatea de răspuns a spitalului faţă de provocările generate de infecţia cu noul coronavirus”, mai spun autoritățile.