Arad: Răspunsul USR Arad la „mâna întinsă” de către PNL Arad: „Susținem Iohannis, nu și PNL (…) PNL Arad, la fel ca PSD”

Relațiile dintre PNL Arad și USR Arad sunt departe a de fi bune. După ce candidatul USR PLUS, Dan Barna, nu a intrat în turul 2 al alegerile prezidențiale, președintele PNL Arad, europarlamentarul Gheorghe Falcă, a invitat, pe data de 11 noiembrie, USR să-l susțină pe Klaus Iohannis în turul 2 și a declarat că „PNL Arad întinde o mână către USR Arad”.

 

Răspunsul USR Arad a venit marți, 19 noiembrie. Într-un comuncat de presă, neasumat nominal de niciun lider, ci formulat la nivel general al conducerii USR Arad. se arată că „USR Arad îl va susține pe Klaus Iohannis în turul doi al alegerilor pentrupreședinția României dar se delimitează clar de PNL Arad”.

 

„Îi vom acorda votul în speranța unui al doilea mandat mai activ, a implicării sale în organizarea alegerilor anticipate și într-o reformă de substanță a Constituției (#FărăPenali, alegeri locale în două tururi, echilibrarea puterilor în stat, etc.). Totodată, ne delimităm clar de partidul din care provine domnul Iohannis. În opinia noastră, PNL Arad reprezintă explicit tipologia politică a celor 30 de ani care ne-au adus aici: promovarea incompetenței manageriale și politizarea administrației, risipa banilor publici prin sprijinirea firmelor de casă și a rețelelor de interese, ignorarea nevoilor reale ale comunității. PNL Arad rămâne același partid nereformat, aflat sub conducerea baronilor, la fel ca PSD”, se mai arată în comunicat.

 

USR Arad anunță că „va continua să susțină o politică dedicată cetățenilor și comunității. Credem în transparență, integritate și profesionalism și propunem o administrație locală preocupată mai mult de interesele oamenilor decât de politică. În acest sens, ne asumăm responsabilitatea de a veni în fața arădenilor cu un proiect local cu totul altfel decât ceea ce avem acum. Până atunci însă, îi îndemnăm pe arădeni să meargă duminică la urne și să-l voteze pe Klaus Iohannis”.

Reproșuri aduse PNL

USR Arad aduce și câteva reproșuri administrației PNL Arad:

– Investiții de milioane de euro care nu aduc beneficii arădenilor: pistele de biciclete inutilizabile, ștrandul fără vizitatori, regenerarea urbană;

– Lipsa investițiilor locale în școli și în spitale;

– Demolarea bazelor sportive fără a construi altele, conform legii. În aceeași cheie, stadionul UTA este neterminat deși s-a achitat întregul preț;

– Falimentul termoficării, în care s-au pompat fără folos milioane de euro în fiecare an;

– Anularea transferului Cetății către arădeni, din cauza lipsei de interes a autorităților locale.

 

PNL Arad nu a reacționat până în acest moment la noile acuze lansate de către USR.

Mâna întinsă de către Gheorghe Falcă

 

Preşedintele PNL Arad, europarlamentarul Gheorghe Falcă, a lansat, pe data de 11 noiembrie, un apel către foşti competitori din turul I al alegerilor prezidenţiale să li se alăture liberalilor în susţinerea lui Klaus Iohannis pentru turul II. Falcă a declarat, luni, că PNL „întinde o mână” USR.

 

Întrebat cum vede posibilă colaborarea cu USR la nivelul judeţului Arad, unde USR a fost un critic constant al administraţiilor conduse de PNL, în ultimul an, Falcă a spus că „întinde o mână” formaţiunii.

 

„În primul rând, dânşii au anunţat astăzi (11 noiembrie – n.r), într-o conferinţă naţională, că îl susţin pe preşedintele Klaus Iohannis şi că se implică în această campanie. Evident, noi astăzi le întindem o mână, de a ne vedea, o să primească şi o invitaţie oficială. O să existe în primul rând o întâlnire între şeful de campanie, domnul Cionca (Iustin Cionca, prim-vicepreşedinte PNL Arad – n.r.) şi persoana care va fi desemnată de dânşii pentru această campanie, şi împreună o să ne exprimăm strategia. Sunt sigur că nu o să mai fie atât de virulenţi (la adresa PNL – n.r.) în viitor”, a mai declarat Gheorghe Falcă pe data de 11 noiembrie.

 

Gheorghe Falcă a accentuat că pentru PNL competitorii vor rămâne întotdeauna de la PSD.

 

„Transmit acest mesaj şi pentru USR, să înţeleagă că noi nu am fost niciodată adversarii Aradului, să înţeleagă că noi am fost cei care am construit şi proiectele noastre s-au văzut şi se vor vedea”, a mai declarat Gheorghe Falcă.

https://realitateadearad.net/index.php/2019/11/11/arad-audio-video-gheorghe-falca-pnl-asteptam-ca-unii-dintre-competitori-sa-ne-devina-parteneri-intindem-o-mana-catre-usr/

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.