Arad: Repetiții pentru defilarea cu caii Cavaleriei Române și a Armatei Române, prin centrul Aradului

Arădenii au putut vedea, joi seara, repețiile unei bucăți din defilarea cu cavalerie și uniforme militare de epocă. 5 cai au defilat mândrii prin centrul orașului, de la teatru către Primărie, alături de zeci de militari din Cetatea Aradului.

 

Caii Cavaleriei Române au fost aduși de la Mediaș.

Manifestările dedicate Centenarului intrarării Armatei României în Arad și introducerii administrației românești în oraș au început joi și se încheie vineri.

Vineri seara manifestările se mută pe bulevardul Revoluției din centrul Aradului.
Între orele 18:40-19:00 în fața primăriei va fi proiectat un Film cu scrisori ale soldaților români de pe frontul Primului Război Mondial.

Reconstituire istorică și Întâmpinarea colonelului Pirici în fruntea Regimentului 6 Vânători va avea loc cu începere de la ora 19. În fața Palatului Administrativ, în fața unui foișor, va fi reconstituit momentul istoric al întâmpinării colonelului Pirici, după care o fanfară va intona Imnul Regal, timp în care va fi reconsituit un alt moment important, acela al intrării armatei în municipiul Arad, ofițerii și soldații urmând să fie întâmpinați cu sute de buchete de flori.

La ora 19.10 minute va avea loc o Paradă Militară în costume de epocă a cadeților de la – Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, iar cu începere de la ora 19:30 are loc Parada Portului Popular, 50 de comunități din toate cele 5 zone etnografice ale Județului Arad. Parada militară are loc de la teatru către primăriei, iar cea a portului popular de la primărie către teatru.