Arad: Restricții în programul de vizitare din Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad din cauza afecțiunilor respiratorii. Programul de vizită, redus de la 10 ore la 2 ore pe zi, iar în unele secții, vizitele sunt interzise complet

Mai multe restricții în programul de vizitare a pacienților internați în Spitalulul Clinic Județean de Urgență Arad au intrat în vigoare vineri ca urmare a numărului tot mai mare de pacienți care ajung la spital cu afecțiuni respiratorii.

”În urma prezentării de către medicul epidemiolog, a situației pacienților cu afecțiuni respiratorii, în ședința de Comitet Director, am decis să restricționăm programul de vizită în spital. Menționez pe această cale că nu este vorba despre instituirea stării de carantină ci doar despre reducerea programului de vizită”, a declarat managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, ec. Carmen Lucuța.

Până în acest moment, programul general de vizită pe majoritatea secțiilor era de luni până vineri între orele 15.00-20.00, iar sâmbăta și duminica, între orele 10.00-20.00.

Astfel, programul de vizită a fost redus de la cel mult 10 ore la 2 ore, însă pacienții pot vizitați de maximum doi apărținători pentru cel mult 15 minute. În unele secții, vizitele s-au interzis complet.

Conform purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, Simina Roz.
„accesul în spital se face după următorul program:
– Cu excepția secțiilor de copii, ATI și Boli Infecțioase, aparținătorii pot veni zilnic între orele 15.00 – 17.00 cu limitarea duratei de vizită la 15 minute;
– În cadrul secțiilor Neonatologie, Pediatrie I, Pediatrie II, Chirurgie Pediatrică și Obstetrică Ginecologie accesul este interzis.
– Secțiile ATI au program diferențiat: zilnic între orele 12.00-13.00, dar nu mai mult de 15 minute. Aparținătorii pot obține informații despre pacient, pe parcursul zilei, prin telefon.
– În ceea ce privește Secția Boli Infecțioase Adulți, programul de vizită a fost stabilit în intervalul orar 16.00-17.00”.

Și în condițiile în care pot intra în spital, viziatorii trebuie să respecte anumite măsuri.

În această perioadă pacienții vor putea fi vizitați de maximum doi apărținători pentru cel mult 15 minute. În momentul intrării în cadrul secției, aparținătorii se vor dezinfecta pe mâini și vor îmbrăca echipament de protecție – halat, botoșei și mască de unică folosință.

Zeci de persoane cu afecțiuni respiratorii, în fiecare zi

În ultima perioadă, circa 30 de persoane cu afecțiuni respitatorii ajung în fiecare zi la Uniatatea de Primiri Urgențe dincadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad.