Arad: S-a semnat contractul pentru finalizarea reabilitării tronsonului de 33,31 de km din DN 76, pe ruta Vârfurile (Arad) – Ștei (Bihor)

Reabilitarea drumului național 76 pe ruta Vârfurile, județul Arad, – Ștei, județul Bihor, va fi finalizată dupăce Compania Naționalăde Adminsitrare a Infrastructurii rutiere a semnat contractul pentru terminarea lucrărilor rămase neexecutate dintr-un contract reziliat în 2017.

Sectorul de drum se află pe teritoriul judeţelor Arad şi Bihor. Principalele lucrări ce vor fi realizate vizează finalizarea reabilitării a 33,31 km de drum naţional.

Valoarea noului contractului este de 74.784.406,05 Lei, fără TVA, banii fiind din fonduri europene nerambursabile.

Durata de realizare a contractului este de 12 luni, pentru execuţia lucrărilor. Perioada de garanţie a lucrărilor ofertată de câştigător este de 60 de luni.

Ce lucrări se fac

Lucrările ce urmează a fi executate constau în finalizarea reabilitării unui număr de 5 poduri, amenajarea a 5 parcări, amenajarea a 5 staţii de autobuz, lucrări de colectare şi evacuare a apelor, lucrări de susţinere şi consolidare a terasamentelor, lucrări de sprijinire, lucrări de sporire a capacităţii portante a terenului de fundare, lucrări hidrotehnice şi lucrări de siguranţa circulaţiei.

Operatorul economic care va realiza execuţia contractului de lucrări ‘5R12, Reabilitare DN76, Vârfurile – Ştei, km 69+350 – km 102+660, – Rest de execuţie’ este Asocierea DRUM ASFALT S.R.L. & VAHOSTAV – SK a.s. & TRAMECO S.A. & ILE VIOREL CONSTRUCT S.R.L.