Arad: Șantajat pentru a da înapoi o sumă de circa 10 ori mai mare decât împrumutase. Polițiștii au descoperit o rețea de șantajiști

Un nou caz de șantaj în județul Arad. 7 bărbați au fost reținuți dupăce au constrâns fizic și psihic un tânăr să înapoieze o sumă de aproape 10 ori mai mare decât împrumutase. Extinderea cercetărilor arată că liderul grupului ar fi pregătit și alte șantaje.

Dupăce a împrumutat 200 de euro de la un bărbat, un tânăr de 25 de ani din Pecica s-a trezit că trebuie să dea înapoi 1.800 de euro. Pentru că nu a vrut și nu avea de unde să dea banii, cămătarul a mers cu alți 6 bărbați la casa tânărului. Unul dintre indivizi a intrat în clădire, l-a scos pe tânăr din locuință, l-a dus în fața clădirii, unde victima a fost îngenunchiată și a fost obligată să-și ceară iertare. O rudă a victimei a sunat la 112, dar pe când polițiștii au ajuns la fața locului, șantjiștii dispăruseră.

Anchetatorii au început cercetările și au efectuat 5 percheziții la suspecții vizați de șantaj, complicitate la șantaj și violarea vieții private.

Conform purtătorul de cuvânt al Poliției Arad, Lorena Radu, „ca urmare a perchezițiilor au fost depistate și indisponibilizate mai multe bunuri printre care: un dispozitiv de ascultare, un baston telescopic, o crosă de golf și mai multe telefoane mobile. Din cercetările efectuate a reieșit că 7 bărbați, cu vârste cuprinse între 24 și 41 de ani, din județele Arad și Timiș, s-ar fi deplasat cu patru mașini pe care le-ar fi parcat apoi în fața unui imobil de pe raza localității Pecica. În fapt, un bărbat de 29 de ani ar fi pătruns în imobil și sub pretextul înmânării sumei de 1.800 de euro, ar fi exercitat presiuni fizice și psihice asupra persoanei vătămate. Întrucât victima ar fi refuzat în mod constant remiterea banilor, cel în cauză ar fi procedat la scoaterea acesteia în fața imobilului unde se aflau ceilalți bărbați, pe care apoi ar fi constrâns-o fizic să îngenuncheze în fața lor, solicitându-le iertare. În urma extinderii cercetărilor, s-a mai stabilit că bărbatul de 29 de ani ar fi procurat un dispozitiv de ascultare în mediu ambiental, pe care –prin intermediul unui alt bărbat- l-ar fi instalat într-o locuință, procedând astfel la înregistrarea unor convorbiri”.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad au cerut magistraților ca cei 7 bărbați să fie arestați preventiv, dar judecătorii au decis ca aceștia să fie cercetați sub control judiciar pentru 60 de zile.
Procurorii au cotestat decizia magistraților.

Polițiștii și procurorii continuă cercetările în acest caz.