Arad: Senatorul USR Arad, medicul Adrian Wiener, noul lider al grupului USR din Senatul României

0
1

Senatorul USR Arad, medicul Adrian Wiener, a fost ales lider al grupului USR din Senatul României.

USR cataloghează funcția ca fiind o responsabilitate semnificativă, în contextul presiunilor tot mai mari ale coaliției guvernamentale la adresa fundamentelor statului de drept.

„Desemnarea mea ca lider de grup reflectă încrederea colegilor, câștigată prin munca susținută pe care am depus-o în Parlament, atât în plen cât și în comisii. Este o mare răspundere, în contextul modului tensionat și adeseori abuziv în care înțelege actuala majoritate să gestioneze activitatea legislativă”.

Priorități legislative în domeniul sănătății

„Mă voi concentra pe deblocarea acelor resorturi care împiedică adoptarea unor proiecte benefice pentru cetățenii României, numai pentru că alianța PSD-ALDE are înțelegeri cu grupuri de interese din diverse domenii. Legi precum cea privitoare la acizii grași trans și care ar putea salva mii de vieți anual trebuie adoptate. La fel și altele. Voi susține operaționalizarea mecanismelor la care România s-a asumat în domeniul protecției persoanelor defavorizate, a persoanelor cu dizabilități, a respectării drepturilor omului. Voi continua să reprezint și să susțin interesele pacienților și a angajaților din sistemul de sănătate, precum și ale oricărui cetățean român. Nu va fi ușor însă sunt încrezător că alături de colegii din USR voi reuși să pun umărul la schimbarea atât de necesară a clasei politice și a modului de reprezentare a cetățenilor”, a mai declarat senatorul USR Arad, medicul Adrian Wiener.