Senatorul USR, medicul Adrian Wiener, care s-a întors să lucreze la spitalul județean din Arad lupta din prima linie cu noul coronavirus, cere autorităților înființarea a două punctele telefonice de comunicare, pentru a oferi aparținătorilor informații asupra stării de sănătate a bolnavilor de COVID-19, din județul nostru.

Punctele de informare ar trebui să fie înființate în cele două spații unde se tratează bolnavii de COVID-19: spitalul Municipal și spitalul TBC din Grădiște.

În prezent, spune Adrian Wiener, există o blocadă informațională în ceea ce-i privește pe pacienții suferinzi de boala provocată de coronavirus. Aparținătorii acestora nu au de unde să se informeze asupra stării lor de sănătate, fapt care generează stres, panică, precum și o presiune nejustificată pe aparatul medical.

Acum, aparținătorii nu primesc niciun fel de informații în mod oficial, organizat, consecința fiind un val de presiune asupra cadrelor sanitare. Acestea ajung să consume timp și energie pentru informarea rudelor, pe canale neoficiale, mai spune Adrian Wiener.
Propunerea sa vizează alocarea unui număr de telefon pentru fiecare sediu, care să fie comunicat aparținătorilor la internare, unde aceștia să poată afla statutul bolnavului: stabil, evoluție pozitivă sau negativă. Aceste informații trebuie actualizate de mai multe ori pe zi, iar serviciul trebuie să fie disponibil într-un interval orar decent, de exemplu: 8-20.