Simpozionul „Aradul, Capitala Marii Uniri – Aradul, inima Marii Uniri” va avea loc pe data de 24 noiembrie la Palatul Cultural din Arad, cu începere de la ora

În deschiderea manifestării, va fi vernisată expoziția de arte plastice semnată de către elevii Liceului de Artă „Sabin Drăgoi”. Tot atunci va putea fi văzută și expoziția de documente și fotografii cu referire la perioada înfăptuirii Marii Uniri, materiale ce fac parte din patrimoniul Bibliotecii Județene „A. D. Xenopol” și Complexului Muzeal Arad. De asemenea, vor fi prezentate și filme documentare despre coriferii Marii Uniri.

Cu această ocazie, vor fi susținute o serie de alocuțiuni ce vor face referire la evenimentele care au generat unirea cu Regatul României, rolul Aradului și arădenilor la înfăptuirea Marii Uniri și vor fi prezentate filme documentare avându-i în prim-plan pe corifeii Marii Uniri.

În cadrul festivității, organizatorii vor conferi premii de excelență unor personalități de marcă arădene, care au performat în diverse domenii precum cel artistic, cultural, științific, sportiv sau istoric. Pe parcursul nominalizărilor vor avea loc momente cultural-artistice.

Manifestarea este organizată decătre Asociația Cetatea Aradului – „Vasile Goldiș”, în parteneriat cu Consiliul Județean Arad, Inspectoratul Școlar Județean Arad și Liceul de Artă „Sabin Drăgoi” din Arad.