Arad: Spitalul Clinic Județean de Urgență din Arad interzice accesul aparținătorilor din cauza cauza situației creată de noul coronavirus în Italia

Măsuri speciale din cauza situației creată de noul coronavirus în Italia, au fost luate, duminică, în Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, primul spital aflat la intrarea în România din vestul Europei.

Printr-o decizie a unității, s-a stabilit ca aparținătorii pacienților să nu mai aibă acces la secțiile din spital. Doar la Unitatea de Primiri Urgențe, pacienții pot merge însoțiți decătre un singur aparținător.

Autoritățile insistă asupra faptului că nu este vorba despre carantină și că măsurile sunt luate strict în mod preventiv.

Din aceeași cauză, măsuri speciale au fost luate și la frontiera de vest. Polițiștii de frontieră poartă măști medicale în mod permanent. În cel mai mare punct rutier de trecere a frontierei din România, Nădlac 2, de pe autostrada Nădlac-Arad, medicii fac triaj epidemiologic în mod continuu.

Până în momentul transmiterii aceste știri, în Arad nu există nici măcar suspiciuni de persoane care să aibă legătură cu virusul.

Arad: AUDIO Măsuri speciale în frontiera de vest a României din cauza situației create de noul coronavirus în Italia. Triaje epidemiologice în mod continuu