Arad: Taximetriștii protestează, miercuri, prin centrul municipiului Arad, față de compania UBER și față de pirații din sistem

0
4

Un protest de amploare este anunțat pentru miercuri prin centrul municipiului Arad, inclusiv pe bulevardul Revoluției, la miting fiind așteptați circa 250 de taximetriști. Oamenii vor să manifesteze împotriva companiilor de tip Uber și a piraților din sistemul de transport. Protestul are loc între orele 11-13.

Conform președintelui Camerei Taximetriștilor Arad, Daniel Tomuța, „miercuri, protestăm cu plecare din Grădiște, de la sere, Podgoria, Piața Avram Iancu, Primărie și la Podgoria ne dispersăm”.

„Motivul este să fim cu colegii alături de celelalte orașe mari, Brașov, Sibiu, București, unde au intrat cei de la Uber. Și pentru pirateria care se mai află prin marile orașe, inclusiv la noi. (redactor: Vă este teamă că ar putea să apară și în Arad compania Uber?). Tot ce e posibil, ca în timp că apară, cum a apărut în Timișoara. (redactor: Ce aveți de reproșat unui asemenea mod de afaceri) Păi, noi suntem de acord, dar să fie legal, cum ne trebuie nouă atestate, autorizații, dispecerate, să le ceară prin lege și lor așa ceva”, a mai decalarat președintele Camerei Taximetriștilor Arad, Daniel Tomuța.

Taximetriștii vor circula cu mașinile în coloane cu viteză redusă, de 15-20 km, iar semafoarele din zona protestului vor fi pe modul intermitent, așa că cel mai probabil circulația va fi îngreunată pe traseul mitingului.