Arad: Termenul de finalizare a unui important pasaj pe de un drum național din Arad, care trebuia terminat în 2012, se amână din nou. Motivele

Termenul de finalizare a celui de-al 2lea pasaj de pe șoseaua de centură a municipiului Arad, parte din DN7, va fi amânat din nou dupăce lucrările sunt blocate de câteva luni pentru că proprietarii terenurilor împiedică accesul muncitorilor pentru relocarea reţelelor de electricitate. Oamenii sunt nemulţumiţi de sumele primite de la stat prin exproprierea unor suprafeţe.

În privinţa liniei de medie tensiune a fost obţinut acordul a trei proprietari din opt, iar în cazul liniei de înaltă tensiune a fost obţinut acordul unui singur proprietar din 21.

Conform șefului Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Timişoara, Cristian Ispravnic, cu patru luni înainte de termenul de finalizare a pasajului, doar 10% din lucrările contractate de antreprenor au putut fi executate, fiind inevitabilă o amânare a inaugurării cu cel puţin şase luni.

Directorul general al DRDP Timişoara susține că, în conformitate cu legislaţia, obţinerea acordului privind dreptul de uz şi servitute cade în sarcina beneficiarului lucrării de relocare a instalaţiilor, respectiv proprietarul de reţea, iar constructorul nu poate continua lucrarea până la mutarea liniilor de înaltă şi medie tensiune.

Proprietarii terenurilor din zona viitorului pasaj au fost deja expropriaţi, însă chiar dacă anumite suprafeţe au fost preluate de stat pentru amplasarea instalaţiilor electrice, fără acordul notarial cu privire la dreptul de uz şi servitute, muncitorii nu pot traversa suprafeţele care au rămas în proprietate privată şi nici nu pot desfăşura lucrări pe acestea.

Proprietarii sunt nemulţumiţi de sumele primite în urma exproprierilor şi consideră că instalaţiile care ar fi amplasate în mijlocul suprafeţelor pe care le mai deţin vor scădea valoarea terenurilor.

Termenul contractual de finalizare a lucrării a fost, iniţial, finele anului 2019, iar ulterior a fost amânat pentru 14 februarie 2020. Conducerea DRDP Timişoara a anunţat încă din luna iulie că şi acest termen va fi prelungit cu cel puţin şase luni, din cauza problemelor apărute.

Lucrările șa ăasaj au început în 2011 și trebuiau să fie gata în 2012, însă au fost sistate dupăce Guvernului nu a mai alocat bani.

Sursa foto: arhivă