Arad: Tramvaiele și autobuzele din Arad, dezinfectate, suplimentar, și în depou. Primăria ia în calcul suplimentarea curselor, pentru a reduce riscul răspândirii coronavirusului

Primăria Municipiului Arad analizează posibilitatea suplimentării numărului de mijloace de transport la orele de vârf, pentru a reduce aglomerația, și astfel riscul răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus.

Conform directorului Companiei de Transport Public Arad, Claudiu Godja, CTP poate creşte numărul mediu de tramvaie aflate în circulaţie de la 30 la 40, dar nu fără să existe o solicitare din partea Primăriei Arad, pentru că există avem un caiet de sarcini şi un grafic de circulaţie care trebuie respectate. Orice tramvai sau autobuz în plus aflat în circulaţie presupune costuri mai mari din subvenţia de la primărie.

Claudiu Godja a menţionat că dezinfectarea mijloacelor de transport în comun a început în urmă cu o săptămână şi se face la capăt de linie, iar de miercuri, în mod suplimentar, va exista contract şi cu o firmă specializată, care va face dezinfectarea pe timp de noapte a tramvaielor şi autobuzelor, în depou şi garaje, printr-un proces mai complex.

CTP Arad, ai cărei acţionari sunt Consiliul Local Arad (70%) şi Consiliul Judeţean (30%), este cel mai mare transportator din judeţ, având aproximativ 600 de salariaţi şi un parc format din 129 de tramvaie şi 130 de autobuze.