Arad: Tranzacția prin care apa minerală Lipova a trecut la unul dintre principalii jucători în piaţa de băuturi spirtoase din România, finalizată. Director: „obiectivul nostru este să dezvoltăm aceste linii noi” 

Unul dintre principalii jucători în piaţa de băuturi spirtoase din România, Prodal 94 SRL, anunţă, miercuri, finalizarea achiziţiei companiilor producătoare de apă minerală plată şi apă minerală carbogazoasă Carpatina SA şi Lipomin SA.

Conform directorului general Carpatina SA şi Lipomin SA, Florin Rădulescu, „potenţialul pieţei de apă minerală din România este în continuă creştere. Acest lucru se reflectă în diversificarea din ultimii ani a brandurilor de pe piaţă, a portofoliilor de ambalaje şi sub-segmente ale categoriei, a preferinţelor consumatorilor şi a momentelor sau ocaziilor de consum”.

„În acest context, obiectivul nostru este să dezvoltăm aceste linii noi de business şi să contribuim la inovarea şi dezvoltarea pieţei de apă din România, atât prin dezvoltarea brandurilor actuale, cât şi prin altele noi, care să se regăsească în viitor între primele preferinţele ale consumatorilor”, a mai declarat directorul general Carpatina SA şi Lipomin SA, Florin Rădulescu.

Companiile Carpatina SA şi Lipomin SA produc şi comercializează în România apă minerală plată şi apă minerală carbogazoasă sub brandurile Carpatina şi Lipova şi deţin trei fabrici de producţie, două în judeţul Arad la Lipova şi una în judeţul Neamţ, la Toşorog.

Cu o prezenţă de peste 26 de ani în industria băuturilor alcoolice, atât pe piaţa din România, cât şi la nivel internaţional, compania Prodal 94 continuă strategia de extindere şi de diversificare a portofoliului de produse, dezvoltând complementar o nouă linie de business pe segmentul apelor minerale.

Cu o expertiză recunoscută în producţia şi distribuţia de băuturi alcoolice, compania Prodal 94 a dezvoltat constant în ultimii ani portofoliul de produse, aducând alături de brand-urile proprii mărci consacrate la nivel internaţional (whiskey, tequila, rom, gin, prosecco). Brandurile consacrate ale companiei sunt Stalinskaya Vodka, liderul pieţei de votcă din Romania, şi Wembley London Dry Gin, liderul pieţei locale de gin.

Înfiinţată în 1994, compania Prodal 94 SRL este unul dintre cei mai mari jucători pe segmentul băuturilor spirtoase din România şi deţine un portofoliu propriu de branduri consacrate. Compania este prezentă şi pe pieţele internaţionale produsele sale fiind exportate în peste 24 de ţări din Europa, Asia, America de Nord şi de Sud.